Az oldalon a jobb egérgomb használata le van tiltva.
logo

Mi a különbség a profi és az amatőr esküvői fotósok között?

Ha csak egyetlen különbséget emelhetnénk ki, akkor azt mondanánk, hogy a profi fontos pontosan tudja, hogyan készítheti el a legjobb képeket zavarás és tolakodás nélkül.

Ha ez neked nem elég, akkor összeszedtünk 7 dolgot, ami megfelelően érzékelteti, hogy miért nem bízhatod amatőr fotósra esküvőd legszebb pillanatainak megörökítését.

#1: A profi fotós mindig tudja, hol kell állnia

… és nem csak azért, mert begyakorolta, honnan készítheti el a legjobb képeket, hanem azért is, mert számít, hogyan bújhat meg a háttérben.

Hogy melyik az a szög, ahol nem zavar, és ahol az esküvő nem a fotós alkalmatlankodásáról szól majd.

#2: Eseményhez illően viselkedik és öltözködik

Sokunknak ez alapvetés, de bizonyára mindenki ismer olyan „művészlelket”, aki sem a megfelelő öltözékre, sem a megfelelő viselkedésre nem ad. Mert úgy érzi, őt nem szabályozhatja be semmilyen konvenció.

A valóság ezzel szemben az, hogy egyetlen örömapa és örömanya sem szeretné azt látni, hogy gyermekük legszebb napján egy illetlenül viselkedő és öltözködő alak kattintgat otromba módon.

Egy profi fotós az eseményhez illően jelenik meg és megtiszteli a násznépet a nagy nap minden pillanatában.

#3: Rendelkezik a megfelelő helyismerettel

Egy amatőrnek gyakran napokra van szüksége, hogy felkészüljön, és hogy alaposan körbejárja az esküvő előtt a helyszínt. Egy profi ezzel szemben sok helyen fotózott már, és nemcsak ismer minden helyet, de még egy számára ismeretlen ponton is tudja, honnan készítheti el a legjobb képeket. Tudás és tapasztalat; az a tény segíti ebben, hogy ő főállásban ezt csinálja.

Mi azt szoktuk mondani, hogy aki ránk bízza magát, azt elvisszük Budapest legizgalmasabb helyeire, és végigfotózzuk azt a néhány napot vele, legyen szó

  • focistadionról,
  • repülőtérről,
  • extrém helyekről
  • vagy épp a Bazilika kerengőjéről (ahová nem mindenki mehet fel).

Egy profi tudja, hol és miképp lehet fotózni ahhoz, hogy a tökéletes pillanatot ragadja meg néhány kép segítségével, és nemcsak otthonosan mozog a trendi és gyönyörű helyszíneken, de rendelkezik a megfelelő kapcsolati tőkével is.

#4: Ismeri a liturgiát

És nemcsak ismeri a szokásokat, de tiszteletben is tartja azokat, és nem zavarja meg jelenlétével a szertartást (legyen szó bármelyik felekezetről, hiszen mindegyik esetben van már tapasztalata).

A profi tudja, hogy a liturgia meghatározza, hogyan végezheti el feladatát, és hogy hol állhat, hol nem fog zavarni az események forgatagában.

#5: Jó szakmai kapcsolatot ápol a többi kollégával

Legyen szó operatőrről, ceremóniamesterről vagy zenészekről, netán esküvői helyszínekről, a profi fotós ismeri a szakmai elit azon részét, amelyet érdemes (f)elhívni, ha a párnak segítségre van szüksége.

A profik egymást ajánlják, és sokszor találkoznak a különböző esküvőkön, így jó kapcsolat alakul ki egymás között.

Mi például sokszor segítünk a pároknak azzal, hogy egy-egy esős napon bármikor fel tudjuk hívni az ismerős szállodákat, ahol szabadtér helyett exkluzív környezetben fotózhatjuk le a szerelmeseket.

#6: Rendelkezik a megfelelő eszközparkkal

Nemcsak az elérhető legjobb kamerával, hanem a legjobb utómunkarendszerekkel is. Egy profi nem pusztán elviszi a kameráját, lő néhány képet, majd átküldi azt tömbösítve a pároknak, de akár szoftveresen is segít még jobbá, szebbé, művésziebbé tenni az elkészített és kiválasztott képeket.

Hogy mit használunk például mi?

Digitális ceruzát és rajztáblát, 5K színhelyes monitort és bivalyerős számítógépet, hogy a végeredmény egyedülálló látványt nyújtson, és hogy az utómunka során semmi ne kerülje el a figyelmünket.

A szakmai igényesség fontos számunkra, ezért mi például teljes optikasorral dolgozunk az esküvőkön, és olyan objektíveket használunk, amelyek megadják a képek brillantiáját.

Minden szakmai körülményt biztosítunk, ami emeli a kép minőségét.

#7: Jól ismerik és kezelik az embereket

… hiszen ha embereket fotózunk, akkor szükség van erre is. A profi fotós rendelkezik a szükséges megérzéssel, és emocionális kapcsolatot tud kialakítani a résztvevőkkel, így minden embertípussal jól kijön.

Nem művészieskedik, nincsenek allűrök, csak profi attitűd, amely segít a lehető legszebb képek létrehozásában.

Leave a comment