Az oldalon a jobb egérgomb használata le van tiltva.
logo

Miért érdemes profi fotóst választani? [… ha tökéletes esküvőt akarsz]

Tudod, melyik az a kérdés, amit a leggyakrabban feltesznek nekünk, amikor megtudják, hogy fotósok vagyunk? Valahogy így hangzik:

„Hogyan készíthetek én is olyan szép képeket, mint a profik?”

Az emberek szeretik a pompás, szemet gyönyörködtető dolgokat, és egy szép fotóhoz ösztönösen vonzódnak. Pontosan ezért akarják tudni, hogyan lehet reprodukálni azokat, hiszen szeretnék megőrizni az emlékeket, és szeretnék újra és újra elmesélni azt a bizonyos történetet.

De ahogy egy profi történetmesélőnek sem elég a toll és a papír, úgy a fotós munkájához is több kell egy profi készüléknél. Ahhoz, hogy valaki olyan szép képet készíthessen, mint a profik, neki is profivá kell válnia.

És a profik pontosan tudják, hogy mit kell tenniük. Most be is bizonyítjuk neked, és ehhez első körben elég 7 érvet felsorolnunk, miért érdemes profi fotóst választanod, ha tökéletes esküvőt szeretnél.

#1: Nem marad le a nagy pillanatról

Megfoghatatlan dolognak tűnik, pedig nem az, hiszen egy profi fotós a tapasztalat és a megfelelő látásmód miatt képes arra, hogy a legfontosabb pillanatot a lehető legjobban örökítse meg.

Megtanulta és gyakorolta, hogy ezt miképp teheti meg, és a titkot nem lehet elmagyarázni egy kávé mellett. Ezt egy idő után a megérzések irányítják, épp úgy, mint bármely más szakma művelőinek esetében.

Képzeld el, hogy hosszú évek során minden egyes nap arra figyelünk, miképp ragadhatjuk meg azt az értékes pillanatot egy picit másképp. Nem véletlen, hogy egy profi fotós olyan dolgokat vesz észre, amit az átlagember nem, és hogy ezeket a pillanatokat vissza tudja adni akár egyetlen kép segítségével.

Arra bárki képes, hogy megnyomja azt a piros gombot az iPhone-on, de ahhoz évek munkája kell, hogy valaki művészi módon tudja megörökíteni életed egyik legboldogabb pillanatát.

#2: Kész anyagokat ad

Nem nyersanyagot, nem kis felbontású képet (mert sok száz fotót csak így tud készíteni, hiszen nincs elég tárhely azon a bizonyos iPhone-on).

Egy profi fotós olyan felszereléssel dolgozik, ami garantálja a jó minőségű felvételeket, és a munkája nem is ér véget azzal, hogy végigkövet az esküvődön.

A felvett képek közül kiválogatja a legszebbeket, majd egy precíz és alapos utómunkával eléri, hogy a végeredmény valóban szép, egyedi és művészi legyen.

Laborképminőséget ad, ami 100 százalékban kész állapot, így a tökéletesen kidolgozott anyagokból te is készíthetsz nagyméretű nyomtatott fotókat. És ehhez nincs szükség a későbbiekben a fotósra, és nem kell könyörögni neki, hogy ezt és azt még végezze el a felvételen.

#3: Segít a nyersanyagok megőrzésében

Kell, hogy legyen még egy biztonsági háló a rendszerben, és van is! Egy profi fotós számára az elvégzett munka nemcsak azt jelenti, hogy fotóz és utómunkáz, de gondoskodik is a felvett anyagokról, és nem törli le azokat az átadás másnapján.

Mi például 2 évig megőrizzük a nyersanyagokat, így bármi is történik a megrendelőnek átadott felvételekkel, a vésztartalék elővehető. 2 évig ezek a felvételek garantáltan nem vesznek el és biztonságban lesznek, neked pedig nem kell aggódnod emiatt.

#4: Nem másodállásban végzik a munkát

Sokak számára ez apróságnak tűnik, pedig nem az. Egy profi fotós nem másodállásban dolgozik, és ez a munka nem egy önmegvalósítás neki.

Mi főállásban fotózunk, és nemcsak esküvőkön, hanem más rendezvényeken is, így van időnk és lehetőségünk arra, hogy folyamatosan továbbképezzük magunkat. Hogy elmélyítsük a tudásunkat, és hogy követhessük a trendeket.

#5: Szakmai, etikai korrektség

Van különbség, amikor a szomszéd fiú vagy a hobbifotós munkatársadat hívod, vagy amikor egy profi, főállásban dolgozó fotós dolgozik a háttérben. A lelkes amatőrökre jellemző, hogy bár ismerik az alapokat és szívesen segítenek, de nem szívesen vállalják a munkájukért a felelősséget.

Egy profi fotós nemcsak a lehető legjobb minőséget adja, de bárhol és bármikor megtalálható; visszakereshető a neten, fel tudod venni vele a kapcsolatot, és garanciát ad saját munkájának a minőségére.

Számít, hogy

  • munkáját hivatalosan végzi
  • eredeti szoftvert használ (nem lopott verziót)
  • tökéletesen ismeri a felszerelést, amit magával visz (hiszen a sajátja)
  • és nem bújik a láthatatlanság mögé.

Bárhol felvállalja a munkáját, sőt, büszke is rá, hiszen mindig ugyanazt a magas minőséget adja.

#6: Mestervizsgával rendelkezik

Nagyon kevés fotós mondhatja el azt magáról, hogy birtokolja a kereskedelmi kamara fényképész és fotótermék-kereskedő mestervizsgáját, márpedig ez az egyik legjobb módja annak, hogy valaki elmondhassa magáról: a legjobbak közé tartozik.

A mestervizsgához egy minőségi szakképzésen át vezet az út, mi pedig büszkék vagyunk arra, hogy ezt Molnár László megszerezte. És ő nemcsak ismeri a szakmáját, de oktatja is a fiatalokat, műhelyünkben pedig rendszeresen tartunk szakmai gyakorlatot az OKJ-s iskolák hallgatóinak.

#7: Visz magával asszisztenst

Mégpedig egy fiatal fotóst, aki például szakmai gyakorlaton vesz részt nála, így a plusz segítség miatt könnyedén biztosítható az elvárt minőség.

Bizony, ez a 7 fentebb felsorolt szempont gyakran olyan dolog, amire egy amatőr fotós nem képes, és amelyekre gyakran nem is ad. A kérdés persze adott: ezek után te kit választanál?

Kire bíznád életed egyik legfontosabb pillanatának megörökítését?

Leave a comment